OmaLaina 2022

10.04.2022

OmaLaina - mikä se on?

OmaLaina on vuonna 2014 perustettu internetissä toimiva lainavertailu- ja lainanvälityspalvelu. OmaLaina.fi ei siis itse myönnä lainaa, vaan toimii lainanvälittäjänä sinun ja lainantarjoajien välillä. Samalla tavalla kuin kiinteistönvälittäjäkään ei myy itse asuntoa, vaan toimii ostajan ja myyjän välikätenä. OmaLainan etu on siinä, että yhdellä hakemuksella voit kilpailuttaa lainasi jopa yli 30 luotonantajan kesken. Jo yli 300 000 suomalaista on vuosien varrella ollut OmaLainan asiakkaana. Kokemuksia OmaLainasta on siis kertynyt lukuisille suomalaisille.

Miten haet lainaa OmaLainasta 2022?

OmaLaina -palvelusta lainanhakeminen vuonna 2022 onnistuu siten, että vastaat muutamaan heidän esittämään kysymykseen. Ensin kysytään haettavaa lainamäärä ja laina-aikaa. Seuraavaksi kysytään henkilötietoja. Kolmantena kysytään asumismuotoa ja yhteystietoja. Sitten kysytään tietoja koulutuksesta ja työpaikastasta. 5. kysymys koskee velkoja ja menoja. Velkojen yhteydessä voit ruksia lainat, jotka haluat yhdistää. Seuraavaksi sinun pitää kertoa pankkitilisi numero lainan vastaanottamista varten. Seitsemäs kysymys koskee yhteishakijaa. OmaLaina suosittaa, että yli 10 000 euron lainahakemuksiin lisättäisiin yhteishakija. Lopuksi kysytään lainan käyttötarkoitusta ja kysytään lainaehtojen hyväksymistä.

On tärkeää vastata rehellisesti lainahakemuksen kysymyksiin, sillä lainan ehdot määräytyvät yksilöllisesti edellä esitettyjen kysymysten perusteella. Huomaa, että lainahakemuksen lähettäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Palvelun yhteistyökumppanit

Omalainasta vuonna 2022 löytyy kattava valikoima eri lainantarjoajia, sillä lainaa tarjoavia yhteistyöyrityksiä on yli 30. Mukana on niin perinteisiä pankkeja kuin muitakin luotonantajia. OmaLainasta löytyy myös ulkomaisia lainantarjoajia, jotka toimivat Suomessa. Joten, jos etsit lainaa ulkomailta, OmaLaina voi olla sinulle varteenotettava vaihtoehto. OmaLainasta löytyy esimerkiksi ruotsalaisia, suomalaisia ja norjalaisia pankkeja. Sieltä löytyy myös ns. digipankkeja, joilla ei ole fyysisiä konttoreita Suomessa, vaan asiointi näiden pankkien kanssa onnistuu verkon välityksellä.

Kuka omistaa?

OmaLaina on suomalaisen vuonna 2013 perustetun LVS Brokers Oy:n omistama lainanvälityspalvelu. LVS Brokers Oy:n liikevaihto oli vuonna 2019 12,5 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos oli lähes 1,0 miljoonaa euroa. LVS Brokersilla on OmaLainan lisäksi muitakin lainanvälityspalveluja ja erilaisia vertailupalveluita, ja nykyään sillä on toimintaa Suomen lisäksi myös Puolassa, Tanskassa ja Espanjassa.

Mihin lainaa voi hankkia?

OmaLainasta voi hankkia esimerkiksi autolainaa, matkalainaa, lainaa arjen hankintoihin, kuten television ostoon, sijoituslainaa, remonttilainaa sekä mökkilainaa.

Lainojen yhdistäminen

Kuitenkin yksi parhaista lainan käyttötarkoituksista OmaLainassa on lainojen yhdistäminen. Lainojen yhdistämisellähän tarkoitetaan sitä, että useat pienemmät lainat yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainat voivat olla esimerkiksi pikavippejä, kulutusluottoja ja luottokorttivelkoja. Mitä hyötyä tästä on? Voit saada aiempaa alhaisemman koron. Tällöin ei myöskään tarvitse välttämättä maksaa useisiin paikkoihin lainanhoitokuluja. Myöskin raha-asioiden hoitaminen yksinkertaistuu, kun usean laskun sijaan ei tarvitse huolehtia kuin yhdestä maksusta kuukaudessa. Lainojen yhdistäminen voi siis säästää merkittävästi kuluissa. Hakemus lainojen yhdistämiseksi kannattaa tehdä ihan jo sen selvittämiseksi, voisiko nykyiset lainat muuttaa yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Hakeminenhan ei sido mihinkään. Vaikka sinulla olisi vain yksi laina, myös vanhan lainan voi kilpailuttaa ja korvata edullisemmalla lainalla.

Kuka voi hakea lainaa?

Hakijan tulee olla luonnollisesti vähintään 18-vuotias. Joillain OmaLainan yhteistyökumppaneista voi kuitenkin olla tätäkin korkeampia ikä-rajoja. Hakijalla tulee olla myös suomalainen henkilöturvatunnus sekä suomalainen pankkitili.

Minkälaiset ehdot palveluun liittyvät?

OmaLaina.fi:stä on mahdollista hakea lainaa aina 60 000€ asti. Laina-ajaksi voi valita oman tarpeen mukaan 1 vuodesta aina 20 vuoteen. OmaLainan lainavertailussa on mukana yrityksiä, joiden nimelliskorot lähtevät 4,19%:sta aina 20%:n. Jokaisella lainantarjoajalla on omat kriteerinsä luottoluokituksen tekemiseksi, ja lainasi korko määräytyy taloudellsen tilanteesi perusteella.

Ohessa on OmaLainan esimerkkilaskelma lainan kuluista:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko Omalainassa on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

OmaLainasta voit hakea lainaa täältä.